Hakkımızda

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Akıllı Şehirler ve Coğrafi Teknolojiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” belediyeler ve ilgili kuruluşlar tarafından referans kabul edilecek niteliktedir. Ulusal katmanda hazırlanan Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü Akıllı Şehir stratejisi ve eylem planı mevcut durum ve hedef görünüm kırılımında bileşenler bazında gruplara ayrılmıştır. Hizmet bütünlüğünün olgunlaşması amacıyla bütüncül bir bakış açısı sağlanması için Bakanlığın hazırlamış olduğu eylem planı kapsamında kabul görülen bileşenler temel alınarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kent Hizmetleri gruplandırılmıştır.

Gaziantep’te ilk defa gerçekleşen, pek çok Akıllı Şehir hizmeti Türkiye’de öncü olma özelliği taşımaktadır. “Akıllı Şehircilik” ve dijital dönüşüme tam geçiş için vatandaş hizmetlerine teknoloji tabanlı çalışmalarla destek vererek bu alanda şehirde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bilgi ekonomisine dönüşüm için çalışmalara devam ederek, kurumun akıllı şehirler alanında sunduğu hizmetlerle altyapı oluşturmaktadır. Birlikte iş yapma modeli ile tüm paydaşlar ve vatandaşlarla birlikte yenilikçi yönetim tarzı benimsenerek etkileşimi ve iletişimi güçlendirmek tüm hizmet alanlarımızda oluşturulmaktadır.

Hizmetlerimiz

Vizyon

Tüm paydaşlarıyla ve şehrin kültürüyle bütünleşik, vatandaş odaklı teknolojik çözümler ile sürdürülebilir yüksek yaşam kalitesi sunan Türkiye’nin öncü akıllı şehri Gaziantep.

Plan

Teknolojik gereksinimler, Operasyonel plan, Finansal fizibilite, Etki potansiyeli, İşbirliği potansiyeli olan şirketler

Uygulama

Merkezi ve bütüncül olmayan yönetişim yapısı ile geliştirilebilir teknoloji yetkinlikleri kullanılarak optimum kaynak kullanımının sağlanması